Зимната обстановка в Русенско на 18 януари /обновена към 15:10 ч./

06:48, 18 яну 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Към 15:10 часа: Вече е възстановено електрозахранването в цялата община Русе, съобщи за Topnovini.bg Спасимир Димитров - директор в Дирекция „Обществен ред и сигурност”. Остава затворен за движение пътя Русе - Разград. 

След проведени координационни действия, от Областна администрация - Русе съобщават, че в Община Русе всички пътища от третокласната пътна мрежа са проходими при зимни условия. Временно е затворен пътя Червена вода – Кубрат. Няма населени места без ток и вода. Мобилните оператори работят частично и със затруднение. От Гранична полиция информират, че Дунав мост е отворен. 

Пътищата при Община Бяла се почистват и са проходими при зимни условия. Вода и ток няма в село Дряновец. Телефоните на операторите работят в Бистренци, Копривец, Лом-Черковна, Пейчиново, Полско Косово и Пет кладенци. 

В Община Борово всички пътища се почистват и са проходими при зимни условия. Към 14:00 ч. не е пробит пътят Обретеник-Горно Абланово-Батин. В цялата община има ток и вода. Мобилните оператори работят частично и със затруднение.

В Община Ценово всички пътища се почистват и са проходими при зимни условия. Затворено е движението в отсечката Караманово-Свищов, Обретеник-Ценово. Електроснабдяването е възстановено. Няма населени места без вода. Мобилните оператори работят частично и със затруднение.

В Община Две могили всички пътища са почистени и проходими при зимни условия. Пътят за с. Могилино е пробивът през с. Помен. Без ток са с. Баниска, с Могилино и с. Помен. Няма населени места без вода. Мобилните оператори работят частично и със затруднение.

В Община Иваново всички общински пътища се почистват и са проходими при зимни условия в изключение на отсечката Червен, Сваленик и Писанец. В цялата община има ток и вода. Мобилните оператори работят частично и със затруднение.

Всички пътища от общинската пътна мрежа на Ветово са проходими при зимни условия. Не е отворен все още пътят Ветово-Семерджиево и Ветово-Писанец. Няма населени места без ток и вода. Телефоните работят.

В Община Сливо поле пътищата се почистват и са проходими при зимни условия. Частично без ток е гр. Сливо поле, Юделник, Малко Враново, Голямо Враново и Стамболово. Без вода е село Юделник, поради липса на електрозахранване. Телефоните работят.

Отворени и проходими при зимни условия са Русе-София, Русе-Силистра. Затворен за всички товарни автомобили остава към момента Русе-Разград. Затворен към 14:00 часа е пътят Червена вода – Кубрат. 

Със Заповед неучебният процес в Община Две могили се удължава от 18.01. до 20.01 включително, а в Община Сливо поле от 18.01. до 19.01. включително. 

Към 13:35 часа: Снежната покривка в Русе достига 38 см., а скоростта на вятъра се движи между 14 и 21 км/ч, съобщиха за Topnovini.bg от хидрометеорологичната служба в града.

Разчистването в крайните квартали на Русе е неефективно и силно затруднено заради паркиралите по улиците автомобили, коментира за Topnovini.bg Спасимир Димитров - директор в Дирекция „Обществен ред и сигурност” към Община Русе. Техниката трябва да маневрира много внимателно за да избегне контакт с останалите автомобили, и това забавя силно работата. Като цяло обстановката в общината остава непроменена, като повечето пътища са проходими при зимни условия, но на места е необходимо автомобилите да се изчакват заради натрупания край пътя сняг. 

Към почистващата техника в града вече са се включили още 14 машини, които бяха поискани от извънредния щаб в Община Русе, съобщи още Димитров. 

Към 10:00 часа От силните ураганни ветрове е затруднена обстановката в областите Търговище, Русе, Силистра, Разград, Варна и Добрич. Силния вятър образува снегонавявания и затруднява почистването на пътищата. Поради това днес затворени за движение до нормализиране на метеорологичните условия ще бъдат път I-2 Русе – Разград - Шумен и I-7 Шумен - Силистра, ограничено е движението по основните пътища от Русе за София и за Силистра, съобщиха още от АПИ.

"Общинските пътище са проходими при зимни условия. На места са стеснени, но има оформени джобове, за да се разминават колите. Затворени остават изходите за София и Кубрат. Червена вода и част от Мартен са без ток. Общинските паркинги в центъра на града са разчистени и се предоставят за безплатно ползване от русенци. Там обаче има и останали затрупани от снега коли, които се разчистват от инкасаторите", сподели за Topnovini.bg директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" в Русе Спасимир Димитров.

Междувременно Topnovini.bg получи сигнал, че цяла улица в русенското село е останала буквално блокирана през последните 24 часа. Касае се за улица "Ружа" в Бъзън, откъдето споделиха, че сигналите им до кметството до момента са останали без последици.

Поради снегопочистване е ограничено движението по път II-54 Ценово-Вардим,път III-2102 Борисиово-Юпер, път III-2302 Червена вода Сеново, път III-5402 Ценово-Обретеник, както и цялата третокласна пътна мрежа в област Русе. 

Към 7:00 часа Пътят Русе- Разград е затворен за почистване. 16 селища в Русенска област са без ток. В община Две могили е обявено бедствено положение. В община Русе частично без ток са в Мартен, Сандрово, Хотанца, Червена вода, съобщиха от Областния съвет по сигурност. За всички населени места в областта, без град Русе, 18 януари е неучебен. По преценка на кметовете неучебните дни може да се удължат до сряда, включително. 

Ограничено движение за всички МПС по III клас РПМ, поради снеговалеж; път ІІ-21 Русе- Силистра – ограничава се движението на тежкотоварни автомобили с тегло над 10 т.; път ІІ-23 Русе- Кубрат – ограничено движение за всички МПС; път ІІ-51 Бяла- Попово ограничено движение за над 3.5 т., съобщават от АПИ.

Към 4:00 часа Поетапно започва пропускането на тежкотоварните МПС над 12 т през Прохода на Републиката и по път I-5 Бяла- Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама