Психолог: Мотивите на убийствата в София са материални, а във Враца емоционални

20:06, 17 яну 16 25 800 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Явно се размърда организираната престъпност в София. И двете убийства са поръчкови, по което си и приличат. Свързани са с вероятно разпределение на капитали и неудовлетвореност на определени лица от получените материални блага. Това коментира пред София Topnovini.bg бившият директор на Института по психология към МВР проф. Бойко Ганчевски.

„Когато има поръчково убийство, това означава, че има поръчител и изпълнители, професионални убийци. Анализът на местопрестъплението показва, че това е извършено от професионални килъри“, обясни проф. Ганчевски. Той изрази надежда да се стигне до определен резултат в разследването. „Важното е да се намери мотивът. При убийството във Враца например мотивите са емоционални и егоцентрични. При всички случаи, мотивите на убийствата на бизнесмените в София са материални“, констатира психологът.

Проф. Ганчевски коментира и нападенията в Кьолн през новогодишната нощ, когато група бежанци нападнаха и ограбиха жени. Според него ескалация на напрежение винаги е имало, но явно тези лица, когато се съберат в определена група, формират неконтролируема маса. „Различията, които имаме в това как да се спазва законът, какъв е моралът, какво е отношението към жената и обществото като цяло, са доста големи. Жената в техните страни е забулена, а когато не е, я считат за лека и техният морал им позволява да вършат подобни действия. Тези неща трябва да се знаят“, уточни проф. Ганчевски. По думите му, щом като те са дошли от някаква страна, бягайки от съответно бедствие, би трябвало да се съобразяват със закона. „Ако не го правят, трябва да се налагат абсолютно всички възможни санкции“, категоричен бе още криминалният психолог.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама