Прокуратурата повдигна обвинение на Иван Евстатиев за изнасилване

19:36, 17 яну 16 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев е задържан за 72 часа с прокурорско постановление, съобщиха от Районна прокуратура - Панагюрище.

Евстатиев е привлечен като обвиняем за това, че на 15 януари 2016 г. в хотел "Стрелча" в град Стрелча се е съвкупил с лице от женски пол, ненавършило осемнадесет години, като го е привел в безпомощно състояние - престъпление по чл. 152, ал. 2, т. 1 във вр. с ал.1, т. 3 от Наказателния кодекс.

Пострадалото от престъплението 16-годишно момиче е разпитано пред съдия от Панагюрския районен съд в присъствието на психолог. По делото до момента са проведени разпити и на други свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, както и химическа експертиза за установяване концентрацията на алкохол.

На местопрестъплението е извършено претърсване и изземване, при което са иззети множество веществени доказателства, които също ще бъдат обект на експертни изследвания.

Междувременно в жители на Стрелча излязоха днес на протест в знак на възмущение срещу деянието и с настояване Евстатиев да подаде незабавно оставка като общински съветник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама