Миков омаловажи скандалите в съдебната система

18:59, 17 яну 16 / Политика 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Имам усещането, че цялата ни политика се върти около SMS-и, записващи се съдийки и кой какво бил казал. Това е симпатично да се гледа по телевизията, но на другия ден, като отиде на работа и си види фиша за заплатата или когато дойде детето му и каже, че трябва да се направи някакъв разход в училището, това по никакъв начин не помага”. Такова мнение изрази председателят на БСП Михаил Миков в ефира на bTV.

По думите му, винаги когато управлява Бойко Борисов се появява запис, SMS или дали друг скандал, произтичащ от електронни средства. “В същото време животът на хората иска други отговори - как живеят те днес и ще живеят ли по-добре утре”, разясни лидерът на социалистите.

В коментар относно изявлението на вътрешния министър Румяна Бъчварова, че критиките срещу МВР са посегателство срещу националната сигурност, Миков заяви, че това е “смешно”. “Става въпрос за факти, за безпътица пред служителите на МВР, за голяма демотивация на тези хора, които имат високия дълг да се борят с престъпността и не знаят утре при какви условия ще протича службата им. Има провал на политиката на правителството в този сектор, няма да коментирам оставката на един или друг министър”, допълни соцлидерът.

„Най-тежкото за България е бедността и демографската криза. Колкото повече хора живеят в риск от бедност, у нас това са около половината българи, толкова повече млади квалифицирани хора си събират багажа и отиват на отворения европейски пазар. И това, въртейки се, година след година затваря перспективата пред страната”, посочи още Миков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама