Пловдив се напълни със снежни човеци (снимки)

18:39, 17 яну 16 25 596 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Силният снеговалеж през последните 24 часа в Пловдив създаде сложна обстановка в града и много ядове както на специализираните звена, така и на пловдивчани.

Засипаните със сняг градинки и паркове обаче зарадваха малчуганите, които се втурнаха да правят снежни човеци. Докато татковците се чудеха как да изровят колите си изпод преспите, а майките - да намерят брод по наводнените от кишата улици, малките пловдивчани майсториха хора от сняг сред весела глъчка и въргаляне в снега.

Из целия град между блокове и къщи стърчат снежковци в различни размери и с различно "снаряжение" - кой с метла, кой с клонче от елха, но всички усмихнати и приветливи. Най-изобретателните малчугани пък се забавляваха със "строителство" на цели крепости от сняг, както и с традиционното замеряне със снежни топки.

Белите "стражи" с морковени носове и очи от въглени със сигурност ще останат на постовете си поне още няколко дни в мразовитото време, за радост на малки и големи. През новата седмица температурите в Пловдив ще продължат да падат, вещаят синоптиците, ще има и сняг. А в такова време какво по-приятно занимание от това да излезеш навън и да направиш снежен човек. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама