Яне Янев не получил SMS-а от „кумеца“ си, само в съда ще го издаде

18:17, 17 яну 16 / Политика 25 677 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Този SMS е от служител във Висшия съдебен съвет (ВСС), който работи там вече няколко мандата. Никога няма да кажа името му, освен ако компетентните органи не го поиска от мен. Нито сме роднини, нито каквото и да било с него.

Това заяви съветникът на премиера Бойко Борисов и лидер на РЗС Яне Янев в ефира на бТВ. Думите му са по повод SMS-а, изпратен от Янев на Борисов, заради който бе прекъснато заседанието на Висшия съдебен съвет в четвъртък. Признанието на лидера на РЗС дойде след упорството на водещия, който не се отказа да пита дали Янев е пратил или препратил съобщението, а също дали го е получил от Димитър Узунов, член на ВСС и кумец на Янев.

„Да не влизаме в тези детайли, защото това не е важно. Как ние комуникираме с Борисов е наш личен проблем“, измъкваше се Яне Янев.

„След като премиера оповести, че го е получил от негов съветник, аз бях длъжен да го направя. Няма смисъл да се рови, да се пита, да продължават тези загадки“, каза още той.

„Сега искате да кажа кой от ВСС от администрацията ми е дал тази информация и да го препратя на премиера“, измъкваше се Янев.

Той хвърли сериозни обвинения срещу председателя на ВКС Лозан Панов, който оповести и показа скандалния SMS.

„Преди Лозан Панов да покаже този SMS на журналистите е излязъл от ВСС и е говорил с лице, което няма нищо общо със съдебната система“, съобщи Яне Янев и се закани в идните дни да го разобличи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама