ДПС се събира за вота на недоверие

16:43, 17 яну 16 / Политика 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В началото на идната седмица останалите в ДПС депутати ще се съберат, за да обсъдят дали ще подкрепят искането на БСП за вот на недоверие срещу кабинета и ако да - по коя тема. Това съобщи пред БНР депутатът Четин Казак (ДПС).

“Трябва да се консултират темите, да се намери най-адекватната тема, която да отразява най-изострената чувствителност и най-наболелите проблеми в българското общество и дефицитите на това управление в тази област”, обясни той.

Янаки Стоилов от БСП обаче не е оптимист, че партията, която дава “скрита” подкрепа на кабинета “Борисов” 2, е готова да се обърне срещу него. “Предстои да се види, дали партията ще се отдели от ГЕРБ в подкрепата, която беше не толкова явна и официална, но в ключови моменти през изминалата година”, каза той.

“Вотът на недоверие се прави единствено и само с предконгресна цел. На БСП им предстои да излезе на конгрес. Те трябва по някакъв начин да съберат и да консолидират редиците, които са оредяли твърде много. На тях им трябва един вот на недоверие”, коментира от своя страна депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов. “Когато измислите съдържанието на вота, тогава ще вземем отношение към него”, обърна се Караджов към Стоилов, след като направи аналогия между социалистите и  цветарка, която обикаля Народното събрание в търсене на 48 гласа са внасяне на искането на вот на недоверие.

“БСП избягва да говори за организираната престъпност, защото произхожда от сивия и черен бизнес, който БКП е създала с откраднати от държавата пари”, каза още той и нарече Столетницата „основно острие срещу случването на съдебната реформа“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама