Над 100 села в Пловдивско са без електрозахранване (обновена в 17:38)

16:36, 17 яну 16 25 245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 100 са селата в Пловдивска област, които са без електрозахранване към 17 часа, съобщиха от EVN. 70 аварийни екипа работят по електропроводите.

Много населени места са без захранване и в областите Пазарджик, Смолян, Кърджали и Стара Загора, за които за днес е обявен червен или оранжев код за опасно време. 

В редица райони има паднали дървета, скъсани въздушни електропроводи. Регистрирани са 21 счупени железорешетъчни и железобетонни стълба от електроразпределителната мрежа.

В Пазарджишко без ток са 77 села, а 29 групи работят по аварийните електропроводи. 29 села остават без електрозахранване в Кърджалийско, където 10 екипа извършват дейности по отстраняване на авариите.

На много места аварийните екипи извършват физически обход на съоръжения и електропроводи при тежки условия. Целта е локализиране на повредите и отстраняване на паднали дървета.

За по-добрата координация на възстановителните дейности в EVN функционира кризисен щаб, който е в контакт с местните и централни власти. Дружеството е в повишена готовност и поради продължаващите обилни снеговалежи на места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама