Почти 500 000 домакинства са без ток заради снега

16:16, 17 яну 16 / Политика 25 964 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Почти половин милион домакинства от страната са без електрозахранване вследствие на усложнената зимна обстановка. Това обяви пред БНР министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Тя обясни, че трите ЕРП-та работят активно за отстраняването на проблемите в цялата страна, но подчерта, че обстановката е много затруднена.

"450 690 абонати са без електрозахранване, екипи на трите ЕРП-та и ЕСО работят активно за отстраняване на авариите. На територията на EVN 160 населени места са без електрическо захранване или 147 хиляди абонати. Най-тежко е положението на територията на област Пловдив, където 61 населени места са без електричество, на територията на област Смолян са 38 населени места. На територията на ЧЕЗ – 400 са населените места без електрическо захранване, като този проблем се отнася до 183 690 абоната на ЧЕЗ".

Петкова уточни, че най-тежко е положението в област Враца, където 96 населени места са без електрическо захранване. В Монтана без ток са 56 населени места. Третото електроразпределително дружество – „Енерго про“ също има аварии за отстраняване, добави Петкова.

„Без електрическо захранване са 397 населени места или 120 00 техни абонати. Най-тежко е положението на териториите на област Шумен – 68 населени места без електрическо захранване, на област Търговище - 67 населените места, на област Велико Търново – 118”, каза енергийният министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама