Бившият кмет на Стрелча задържан за изнасилване на 16-годишна

15:35, 17 яну 16 / Политика 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев е бил задържан в събота вечерта с обвинение за сексуално насилие над 16-годишно момиче, съобщи БНР.

Според предварителната информация инцидентът е станал в хотелска стая в Стрелча. Момичето е било настанено в болница, но вече е изписано за домашно лечение.

От Прокуратурата не отричат информацията, но отказват всякакъв коментар. Според полицейски източници, Иван Евстатиев е заявил, че не става дума за сексуално насилие, а за доброволен акт. Момичето е ученичка в гимназията в Стрелча.

Преди три мандата Евстатиев беше и кмет на Пазарджик. През 2005 г. той бе замесен в скандал с поръчване на непълнолетни момичета за руски делегации. Името на Иван Евстатиев нашумя през 2005 г., когато като кмет на Пазарджик бе замесен в скандал с поръчване на непълнолетни момичета за руски делегации. Впоследствие непълнолетните свидетелки се отрекоха от показанията си.

През 2008 г. пък той се самопростреля и лежа в болница. Тогава полицията работеше и по версията за убийство.

След като на тези изборите през 2015 г. не беше преизбран за кмет на Стрелча, Евстатиев стана декан на земеделския колеж в Пазарджик.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама