Кражба остави стотици домакинства без ток в София

15:28, 17 яну 16 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кражба на трансформаторно масло причини авария и остави 329 клиенти на ЧЕЗ от кв. „Кумарица“ без електрозахранване. Това съобщиха в писмо до медиите от пресцентъра на дружеството.

От ЧЕЗ обявиха, че това е „поредната нагла кражба“, от която потърпевши са абонатите им в кв. „Кумарица“. От дружеството обясниха , че аварията е причинила сериозни щети. За да бъде пуснат токът в района, изгорелият трансформатор трябва да бъде сменен. Това ще струва на ЧЕЗ 15 000 лв.

„Посегателствата над съоръжения на електроразпределителното дружество, освен че нарушават спокойствието на гражданите и бизнеса, отнемат средства и ресурс, които биха могли да се влагат в подобряване на услугите. За 2015 г. година щетите от кражби на елементи от съоръжения възлизат на близо 3 млн. лв.“, твърдят от дружеството.

Те подчертаха, че подобни действия крият риск и за живота на нарушителите и на служителите на ЧЕЗ. От дружеството призовават гражданите да сигнализират, ако станат свидетели на подобни нарушения.

Без ток днес останаха и живеещите в кв. "Горна Баня". Спирането на електрозахранването там е причинено от скъсани жици заради натежалия върху тях сняг. Аварийните екипи на дружеството още работят по отстраняването на проблема.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама