54 населени места в Разградска област са без електрозахранване (обновена)

14:50, 17 яну 16 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петдесет и четири населени места в област Разград все още са с прекъснато електричество, като най-много са селата без ток в община Лозница, съобщи заместник-областният управител Нурие Црънгалова. Екипи на "Енерго-Про" работят по отстраняване на авариите. Към настоящия момент е нормално водоснабдяването за всички населени места в региона.

 Пътищата в областта са затворени за движение за камиони над 12 тона. Продължава да е затворен и пътя Русе-Шумен, тъй като е трудно почистването му заради снегонавявания. Останалите пътища от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Към момента няма сигнали за закъсали автомобили или бедстващи хора, каза още Црънгалова.

Девет са били подадените сигнали за паднали дървета и клони на територията на община Разград, като по отстраняването им работят три екипа работят.

По информация на Областното пътно управление снежната покривка в областта е между 25 и 30 сантиметра. С обработката и почистването на пътната мрежа в региона са ангажирани повече от 40 машини.

От Агенция пътна инфраструктура апелират шофьорите в областите Шумен, Разград и Силистра да се въздържат от пътуване до намаляване на силния вятър.

В трите области от вятъра видимостта е нулева и има снегонавявания. Докато не се подобрят метеорологичните условия е невъзможно извършването на снегопочистващи дейности на републиканската пътна мрежа.

 Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама