Влак от Варна за София бедства край Шумен

14:32, 17 яну 16 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от два часа на пътниците от влака Варна - София  се е наложило да чакат близо до Шумен, предаде БНР.

Олег Атанасов пътува във влака и заедно с десетки други хора е бил блокиран на гара Мадара от сутринта. От БДЖ обяснили, че има проблем с контактната мрежа. Въпреки че прогнозата за лошото време била предварително ясна, но превозвачът решил да пусне електрически, а не дизелов локомотив.

"Обясняваха ни, че имало клони, които най-вероятно правят контакт с мрежата и за това няма ток. След това ни обясняваха, че така ще бъде, защото много от отдавна се знае, че ще вали сняг. Било ясно, че могат да се случат подобни неща. Някои диспечери от централното управление се оправдаха с отсъствието на ток, което се управлявало от Национална компания "Железопътна инфраструктура". Поисках телефон на компанията, но казаха, че на граждани не можело да дават телефони", разказа Атанасов.

Той сподели още, че температурата във влака непрекъснато пада: "Температурата непрекъснато пада и е студено. Вагоните са общи, няма купета. Съставът е от 5 вагона. Сигурно има поне 100 човека вътре във влака, но и един човек да има, пак не е добре".

Малко след 14 часа движението на влака Варна- София е било възстановено. По-рано днес от БДЖ предупредиха, че заради усложнената зимна обстановка в страната на места е възможно да има забавяне на влаковете за неопределено време.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама