Местан няма да намери коалиционен партньор, смята Станишев

14:26, 17 яну 16 / Политика 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“От гледна точка на държавния интерес и на политическата среда аз не виждам коя българска партия би влязла в партньорство с нов проект на Лютви Местан - заради тежките съмнения, че политиките на този проект биха се диктували отвън”. Това заяви президентът на европейските социалисти и бивш партньор на екслидера на Движението Сергей Станишев в ефира на БНР

Според него е очевидно, че бившия лидер на ДПС, че създаде свой политически проект и ще остане в политиката. “Какъв ще бъде успехът на проекта на Местан в електорален план не мога да кажа, въпреки че има вече опити в миналото на отцепване на части от ДПС”, коментира той.

И допълни: “Когато лидер на българска политическа сила прекалено дълго време пребивава в едно посолство, това е публичен акт, който буди своите притеснения и съмнения в хората”.

Станишев остро разкритикува опита за намеса на Турция във вътрешната политиката на България. “Излезе много информация от депутати от ДПС за голям натиск, който турската държава е оказвала върху тях. Да не говорим за това, че премиерът на Турция се е обадил на българския премиер с искането да се намеси във вътрешни работи на българска политическа партия, което е абсолютно неприемливо във всяка една държава, която уважава себе си. Това е проблемът”, категоричен е той.

И заяви още, че “ДПС е достатъчно зряла партия, за да може да реши своите проблеми и напрежения”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама