Кметът на Плевен разпореди снегопочистващите фирми да работят денонощно

14:24, 17 яну 16 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След започване на снеговалежа в община Плевен в следобедните часове вчера и трите снегопочистващи фирми започнаха своевременно работа в районите си с наличната техника. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

За първи път със закупените химикали от фирма”Чистота”-ЕООД бе обработена експериментално част от уличната мрежа в гр.Плевен,основно в жк”Дружба”и бул.”Д.Попов”и Дим.Константинов”.

Работата по снегопочистването продължи без прекъсване и през нощта. В 10 часа на 17.01.2016 кметът на Община плевен г-н Георг Спартански свика работно заседание с представителите на снегопочистващите фирми,полицията , Пожарна безопасност и Окръжно пътно управление. Извършен бе анализ на обстановката в града и общината, която е следната: Ситуацията е тежка. Кметът на Община Плевен издаде заповед за привеждане в действие на Плана за работа в зимни условия.

Прави се всичко възможно централните градски улици да се чистят редовно,за да се осигури нормална проходимост при условия на обилен снеговалеж, да се обезпечи трафикът на градския транспорт и да няма проблеми с достъпа до здравните заведения.

В някои райони на града няма ел. ток, екипи на ЧЕЗ работят по авариите със скъсаните проводници, вече са отстранени част от тях. В няколко от селата в община Плевен също има проблеми с електричеството, чистят се от сняг и снегонавявания и пътищата между селата.

Във връзка с подадени десетки сигнали от граждани и фирми Пожарна безопасност-Плевен и Паркстрой-Плевен извършват аварийно рязане и отстраняване на паднали дървета,възпрепятстващи движението по улиците.. Разпоредено е на всички снегопочистващи фирми да работят в непрекъсваем режим на работа с всичката налична техника, до второ нареждане. Също до второ нареждане е отменено действието на”Синя зона”за паркиране в града. Обстановката се следи непрекъснато.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама