Руската общност в Русе отбеляза Нова година по стар стил

12:35, 17 яну 16 / Култура 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Общинския съвет чл.кор. проф. д.т.н. Христо Белоев и зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева присъстваха снощи на тържеството на руската общност в Русе, по повод отбелязването на Руската Нова година. За празничното събитие информира прес центърът на Община Русе.

Проф. Белоев и г-жа Кръстева приветстваха аташето в консулството Марина Сергунина, която представляваше генералния консул на Русия в Русе Татяна Грушко. 

„Приемете най-сърдечните ми поздрави по случай отбелязването на Руската Нова година. Убеден съм, че изградените през годините контакти между двете институции, ще продължат да утвърждават традиционно добрите взаимоотношения между България и Русия!“, се казва в поздравителния адрес от името на кмета Пламен Стоилов. 

Наталия Кръстева пожела на присъстващите здраве и нови успехи, които да съпътстват начинанията им и да им помагат за осъществяване на нови цели и мечти. Проф. Белоев също поздрави руската общност и гостите на тържеството като пожела новата година да е по-успешна от старата. Областният управител доц. Стефко Бурджиев изпрати поздравителен адрес до присъстващите. 

Символичният домакин и водещ на вечерта – председателят на Руския клуб в Русе г-жа Маша Станчева благодари на талантите от Общинския детски център за култура и изкуство, които всяка година допринасят за празничното настроение. Всички малчугани получиха подаръци, а присъединилите се Дядо Мраз и Снежанка раздадоха късмети за новата година. Празничната програма продължи с много песни и танци, както и с модно ревю на известна русенска фирма. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама