Иван Тотев: Не може да се говори за бедствие в Пловдив

12:26, 17 яну 16 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Въпреки тежката нощ не можем да говорим за бедствие в Пловдив", заяви кметът на Пловдив Иван Тотев. По думите му обстановката в града постепенно се нормализира след големия снеговалеж.

Почистването на града се е извършвало през цялата нощ, уточни шефът на "Чистота" Иван Стоянов. Постоянно е обменяна информация и е създадена организация за следене на снежната обстановка. Снегорините и разпръсквачите на сол са работили без почивка. "Снеговалежът беше толкова интензивен, че още щом минехме с машините, след нас веднага улиците побеляваха", сподели Стоянов. Той припомни, че след премахването на снега от улиците платната са обработени с калциев дихлорид. Сега предстои да се разчистят дъждоприемните шахти от натрупания сняг.

По пешеходните зони и подлезите е използвана мултифункционалната техника на "Чистота". Всички 440 жени - ръчен труд, са излезли на работа в 6 часа сутринта, за да почистят около спирките, по тротоарите и подлезите.

В града няма нито една линия от обществения траспорт, която да не изпълнява маршрутите си, увери кметът Тотев. Няма и райони без водоснабдяване, електроснабдяване, топлофикация. Има отделни абонати без електричество, но случаите са 7-8 в целия град. Причината са паднали клони.

Две улици в "Коматево" са без ток, защото се захранват от подстанция в Стамболийски, където също няма ток. Трафопост пък е изключил в "Столипиново" заради влязла котка, но и там вече снабдяването е възстановено.

Около 70 дървета са паднали от тежкия сняг в града. В момента клоните се разчистват. В дейностите са се включили и 20 доброволци от специализираното общинско звено. Сформирани са два екипа, които заедно с 4-те екипа на "Градини и паркове" са поели "Южен" и "Тракия", а в останалите четири пловдивски района са действали екипи на Пожарната.

Количеството на сигналите е намаляло значително през последните 4-5 часа, уточни Тотев. "Следим обстановката. Има сериозно провиснали тролейбусни жици на ул. "Скопие" и ако преценим, ще преминем към премахването им", каза още кметът.

10 екипа пък са в готовност да реагират на сигнали за премахване на ледени висулки, които се очаква да се образуват с предстоящото застудяване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама