Повече от 100 населени места в област Велико Търново са без ток

11:57, 17 яну 16 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 100 населени места в област Велико Търново са без електричество след обилния снеговалеж, съобщиха от Областната управа. Най-тежко е положението в община Елена. Трудности има и в общините Стражица и Златарица. Областният управител проф. Пенчо Пенчев е в постоянна връзка с всички ведомства. Екипи на електроразпределителното дружество работят и към този момент за отстраняване на авариите. 

Към момента в цялата страна има забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона по всички пътища от републиканската пътна мрежа. Всичката налична техника в областта е ангажирана и почиства пътищата, но не може да смогне, понеже снеговалежът продължава.

При дежурните в областна администрация не са подавани сигнали за бедстващи хора. Десетки ТИР-ове са били спрени в събота вечерта по пътя Велико Търново - Русе. През нощта се е провела акция за раздаване на пакети с продукти от първа необходимост на шофьорите на ТИР-ове, които изчакват по паркингите. Акцията беше организирана от областния управител, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и БЧК – Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама