Проверяват снегопочистването в Стара Загора

11:16, 17 яну 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представители на Общинския инспекторат вече проверяват почистването на снега по старозагорските улици. „Всички служители по контрола в Общината са по улиците и по пътищата и проверяват как се извършва снегопочистването не само в града, но и по селата”, съобщи зам.-кметът Йордан Николов. Той отново предупреди, че ще бъдат безкомпромисни, ако не е чистено, както трябва.

Припомняме, че фирма „Зауба”, която отговаря за снегопочистването в областния град, бе глобена с  34 500 лв. за слабата организация при снегопочистването на 4 януари.

Цялата снегопочистваща техника в Стара Загора работи,  каза още Йордан Николов. По думите му основните пътни артерии са изчистени добре.

В 12 часа днес по улиците излизат 130 души от административните бюра в Стара Загора, които ще почистват тротоарите и спирките на градския транспорт.

10 села в общината нямат ток, заради повредени от падналия сняг стълбове и кабели. Без електричество са в Малко Кадиево, Змейово и селата след Старозагорските минерални бани, информира още зам.-кметът. От EVN вече са започнали работа по възстановяване на електрозахранването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама