Спряха влаковете в 8 участъка в страната заради снеговалежа

11:08, 17 яну 16 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Снеговалежите и усложнената пътна обстановка в страната през последното денонощие ще създаде проблеми и на пътуващите с влак. От БДЖ съобщиха, че спират движението на влакове в 8 железопътни участъка в страната. Причините са са нанесени повреди по контактната мрежа, паднали дървета и скални маси върху железния път.

Железопътните участъци, в които е преустановено движението на влаковете, са:

Пирдоп – Тъжа – в участъка има нанесени повреди по контактната мрежа; Тулово – Змейово – в участъка има нанесени повреди по контактната мрежа; Мост – Кърджали – в участъка има паднала скална маса върху железния път; Самоводене – Велико Търново – в участъка има паднал електрически далекопровод върху контактната мрежа; Благоевград – Симитли – в участъка има нанесени повреди по контактната мрежа; Каспичан – Мътница – в участъка има нанесени повреди по контактната мрежа; Бойчиновци – Монтана – в участъка има нанесени повреди по контактната мрежа; Гавраилово – Шивачево – в участъка има нанесени повреди по контактната мрежа.

От БДЖ обясниха, че аварийните екипи на компанията работят по разчистването на пътя и възстановяването на повредите в контактната мрежа в засегнатите участъци. Предупредиха, че усложнената зимна обстановка може да забави пристигането на влаковете, както и да стане причина за престой за неопределено време в някои участъци на страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама