Етнолози и антрополози от ПУ представиха летните си практики

10:44, 17 яну 16 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двудневен форум "Етноложко и антроположко лято 2015" се проведе в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", съобщиха от ВУЗ-а. Събитието бе открито от декана на Фиософско-историческия факултет доц. д-р Красимира Кръстанова и ръководителя на Катедра Етнология доц. д-р Мария Шнитер.

Форумът се състоя от три сесии: "PLOVEDIV Пловдив - моя любов", "Царево - културни практики и институции" и "Роми - аспекти на социалното включване". Във всяко от направленията студенти от трети и четвърти курс в специалностите "Етнология" и "Социална антропология" разказаха за своята работа по време на летните си практики през 2015 година.

Част от разработките на студентите бяха показани още през септември 2015 г., когато в рамките на Нощ на музеите и галериите изложбата "Романтика от кутията за спомени" показа живописни рисунки, онагледяващи любовните истории отпреди век, в Етнографския музей. Тогава бе представен и кратък филм за любовта на възрастна двойка от Пловдив, направен от студентите от специалност "Етнология" на Пловдивския университет, както и записи на хора с дълъг семеен живот, които разказват, как са се обичали преди повече от 100 години.

По традиция катедра "Етнология" на ПУ "Паисий Хилендарски" организира всяка година представяне на летните практики на студенти от специалностите "Етнология" и "Социална антропология". "Това е повод да си поговорим за антропология и да обсъдим новите предизвикателства пред теренната работа", уточниха организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама