Близо 30 населени места в област Разград са без ток, затворен за движение е пътят Русе-Разград-Шумен

10:40, 17 яну 16 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 30 населени места в област Разград са без електроснабдяване заради аварии от обилния мокър и тежък сняг, съобщи заместник-областният управител Нурие Црънгалова. Най-тежко е положението в община Лозница, където има ток само в две села в общината. В община Завет вече е започнато подаването на електрозахранването За момента няма информация за бедстващи хора.

Обстановката в областта е усложнена от продължаващия обилен снеговалеж и снегонавяванията, каза още Црънгалова. Затворен за движение е главният път Русе-Разград-Шумен, съобщи дежурният в Областното пътно управление. Пътищата са проходими при трудни зимни условия. Забранено е движението на товарни автомобили с тегло над 12 тона. Снежната покривка в региона е около 30 сантиметра. По почистването и обработването на пътната мрежа в региона работят 34 машини.

Кметът на общината д-р Валентин Василев съобщи, че в община Разград населените места без ток са около 10, като екипи на ЕОН работят по отстраняването на авариите.

Пътищата в общината са проходими при зимни условия, до момента няма затворени пътни участъци. Екипи на пожарната работят по отстраняване на паднали дървета и клони от мокрия сняг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама