Откриват филиал на Техническия университет в Казанлък

09:48, 17 яну 16 25 875 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Филиал със специалност „Технология на машиностроенето” към Софийския технически университет София  ще бъде открит в Казанлък през септември. Това стана ясно на среща между представители на казанлъшкия бизне и на Технически университет, София. Те обсъдиха възможностите за откриване на филиал, в който да се обучават кадри по специалности, от каквито има нужда местният бизнес.

На срещата присъстваха кметът на община Казанлък Галина Стоянова, проф. дтн инж. Георги Михов, ректор на ТУ, София, Любомир Димитров, зам.-ректор, д-р инж. Пламен Угринов, ръководител на катедра „Енергетика и машиностроене” в  Колеж по енергетика и електроника към ТУ и др.

Доц. Пламен Угринов представи пред работодателите примерна програма, по която ще се обучават студентите. Учебният план на специалността „Технология на машиностроенето”, включва тригодишно обучение (или 6 семестъра). Общите дисциплини, предвидени за този срок са 36. Сред тях ще има общоинженерни дисциплини, машиностроене, хидравлика и други.

Общината ще има ангажимент да предостави база и заедно с бизнеса да осигури практиките на студентите. Доц. Угринов увери, че формата на обучение, която предлагат: „редовно обучение с удължен семестър” ще отговори на нуждите на бизнеса, защото позволява на студентите да работят, но да се възползват от пълния лекционен план, предвиден за редовно обучение. Завършилите специалността ще придобият квалификация  бакалавър и ще имат право да продължат да се обучават за степен магистър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама