Делян Пеевски няма как да кадрува в съдебната система, твърди член на ВСС

09:51, 17 яну 16 / Политика 25 688 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатът Делян Пеевски “няма как да кадрува в съдебната система, решенията се вземат от Висшия съдебен съвет. Това заяви в ефира на bTV председателят на Етичната комисия към ВСС Ясен Тодоров, чието име изплува в скандала “Яневагейт”.

Той заяви, че “повече от половин година” не е говорил с Пеевски, но не уточни, а не бе и попитан, дали той се е обаждал на медийния магнат или обратното и за какво са говорили.

Тодоров отрече още, като нарече твърдението “грандиозна лъжа”, че е приближен до премиера. Въпреки че съмненията за изпратения SMS тежат най-вече върху него и Димитър Узунова, тъй като двамата са посочени за “хора на Борисов” във ВСС в записите от “Яневагейт”, той не бе и попитан дали именно той е изпратил съобщението до премиера.

Според Тодоров скандала около бившият председател на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева е “сценарий , чрез който да се разклати стабилността в държавата”. “Определени кръгове и физически лица пеят в един общ хор - срещу ВСС, главния прокурор и премиера. Но в този сценарий главната цел е премиерът”, твърди членът на ВСС. Той за пореден път заяви, че записите са незаконни и според експертиза, която не се е появявала в публичното пространство, манипулирани. Тодоров увери още, че всички замесени в скандала са повикани във ВСС. Самият премиер обаче не е бил викан. Председателят на Етичната комисия за пореден път обвини сайта за разследваща журналистика “Биволъ”, който пусна записите, в “гонене на собствени цели”.

“Няма нищо скрито за обществото и за журналистите в работата на прокуратурата, съда и ВСС”, заяви още Тодоров, като каза добра дума и за главния прокурор, който държал “отворен прозореца на прокуратурата”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама