Фандъкова призова столичани да почистят тротоарите пред домовете и офисите си

09:04, 17 яну 16 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Ще помоля гражданите да излязат пред домовете и офисите си и да почистят, защото обстановката наистина е много сериозна“. За това призова кметът на столицата Йорданка Фандъкова по време на пресконференция за усложнената обстановка заради снеговалежите в Центъра за градска мобилност. Пред Нова телевизия Фандъкова обясни, че екипите на общината работят непрекъснато през последните 24 часа и се използва цялата налична техника.

„Имаме повече от 24 часа обилен снеговалеж. Екипите работят непрекъснато. Те получават и обработват и сигнали за аварийни дейности. По-малките улици ще се обработват като спре снеговалежът“, каза кметът. Започнало е почистване на спирки и подлези.

Фандъкова призова гражданите днес да не излизат с автомобилите си, ако е възможно, за да могат екипите по почистването на снега да работят маскимално бързо и да подготвят улиците за първия работен ден от седмицата. Тя подчерта, че почистване се извършва по всички столични булеварди, но при обстановката в момента само за минути улиците отново се заснежават.

Снежната покривка е над 30 см., а в южните квартали достига и до 40-50 см., каза още кметът. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама