Добрич под жълт код, чакат се виелици, сняг и поледици

08:31, 17 яну 16 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жълт код за сняг и поледици е обявен за днес в област Добрич, а за района над морето кодът е оранже, съобщава НИМХ при БАН.  Очаква се валежите ще продължат. За нощта и през деня се очакват количества между 20-30 л/кв.м. Дъждът ще преминава в сняг. Ще духа силен, по крайбрежието на морето временно и бурен североизточен вятър. Вълнение на морето 4-5 бала. Възможни са пориви на вятъра до 9 бала (21-24 м/с).

Днес ще вали сняг. Снежната покривка ще се увеличава. Ще духа умерен и силен, а по морския бряг и временно бурен североизточен вятър. В Добружда ще има виелици и ще се образуват преспи. Ще продължи да застудява и в по-голямата част от страната температурите ще бъдат с обратен денонощен ход - сутрешните ще са максималните. Към 14 часа в повечето райони ще бъдат между минус 5° и 0°. Вечерта от югозапад валежите ще спират.

По Черноморието ще бъде облачно. Ще има валежи от дъжд, които по Северното Черноморие ще преминават в сняг. Ще духа силен, по северното крайбрежие на моменти и до бурен север-североизточен вятър. Към 14 часа температурите ще бъдат между 0° и плюс 5°. Вълнението на морето ще е 4, 5 бала. Температурата на морската вода е 8°-9°.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама