Сложна обстановка в София, общината е приела 18 сигнала за паднали дървета

08:19, 17 яну 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обстановката в столицата е усложнена, заради продължаващия снеговалеж, съобщиха от Столичната община. Метеоролозите предупреждават, че обстановка ще се влоши още. Оранжев код за сняг и вятър е обявен в 16 области на страната, където се очакват продължителни валежи от сняг.  

В останалите 12 е обявен жълт код, като той важи и за София. През вчерашния ден снежната покривка беше най-висока в столицата и достигна 18 см. Тежкотоварните автомобили бяха спрени в цялата област.

Обработката на пътищата се изпълнява приоритетно по трасетата на обществения градски транспорт, опасни и стръмни участъци и мостове. Продължава работата по почистване на града. На терен работи цялата налична снегопочистваща техника. Машините обработват със смеси срещу заледяване и избутват снежната маса от пътните платна. Работи се във всички 24 райони на Столична община. В момента продължават обработки срещу заледяване в районите Средец, Витоша, Нови Искър, на Южната дъга на Околовръстен път, бул.Брюксел.

Започва почистване и на столичните спирки, като от общината заявиха, че за момента няма промяна в маршрута на граския транспорт. Затруднение има по планинските пътища Железница – Бистрица и за Желява, по които се движат автобусни линии 70, 98 и 118.  Поради усложнената зимна обстановка пътищата в Природен парк Витоша - Драгалевци-Алеко и Бояна – Златни мостове са затворени за движение.

Аварийните екипи на общината са приели 18 сигнала за паднали дървета и клони на пътните платна.

Днес значителни ще бъдат валежите главно в Южна България. Ще продължи да застудява и в по-голямата част от страната сутрешните температури ще са максималните. В София температурата е около минус 5°.

Вечерта в югозападните райони се очаква валежите да спрат, но по Черноморието ще бъде облачно и ще вали дъжд.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра - около минус 8°.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама