Обстановката в Търговище се усложнява, 35 села в общината са без ток

08:08, 17 яну 16 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обстановката в област Търговище се усложнява след силния снеговалеж, който продължава и в момента.  За днес в региона е обявен оранжев код за опасно време, като освен натрупване на сняг се очакват и виелици и образуване на преспи в по-високите места.

35 села в община Търговище са без ток, съобщиха от пресцентъра на местната администрация на база подадена информация от от Общинския съвет по сигурност. Снегът е тежък, мокър и създава проблеми с електрозахранването. Има множество нападали дървета и жици. Паднал е стълб в село Драгановец. 

Пътищата се чистят, но трудно, като снежната покривка вече е над 35-40 сантиметра.

Рано тази сутрин читатели сигнализираха, че в града има паднали дървета, заради които е затворено едното платно на булевард Трайко Китанчев.

При необходимост движението на автомобили ще бъде спирано за снегопочистване и превантивна обработка на пътните участъци, като е възможно и цялостно затваряне на третокласната пътна мрежа, предупреди Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Оттам апелират към шофьорите да не предприемат пътувания в областите с оранжев код, а ако е наложително, да се заредят с търпение и време.

Заради обилния снеговалеж е ограничено движението на тежкотоварни МПС над 12 т. за по републиканските пътища в региона, информираха от АПИ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама