Варна е под жълт код заради силен вятър и обилни валежи (обновена)

07:53, 17 яну 16 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заради очакваните обилни валежи и силен вятър за Варна е обявен жълт код за неделя, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

До края на деня температурата на въздуха ще е между 2 и 5 градуса. През нощта и в понеделник се очаква колечеството на валежите да достигне 20-30 л/кв.м. Дъждът ще преминава в сняг. Ще духа силен, по крайбрежието на морето временно и бурен североизточен вятър със скорост до 45 км/час. Вълнението на морето ще е 4-5 бала.

Към момента Пристанище Варна е отворено. Въпреки лошото време, маневрите се осъществяват нормално, съобщиха за Topnovini.bg от порта. Вятърът е силен, но духа откъм брега, което не възпрепятства работния процес. Пътните настилки във Варна са мокри, но обстановката е нормална.

Жълг код за потенциално опасно време е обявен за още 11 области в страната - Силистра, Добрич, Бургас, Видин, Монтана, Враца, София, София област, Перник, Кюстендил и Благоевград. Там валежите от сняг се очаква валежите да продължат.

За областите Смолян и Кърджали заради валежите от дъжд в региона е обявен червен предупредителен код. През нощта срещу неделя и през деня се очаква количествата валежи да достигнат около и над 65 л/кв.м.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама