Община Лозница стартира проект „Ръка за ръка”

07:44, 17 яну 16 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Лозница сключи първия си договор за безвъзмездно финансиране за програмен период 2014-2020 година, съобщиха от общинската администрация.

 Той е за предоставяне на финансова помощ за реализацията на проект „Ръка за ръка”, по ОП "Развитие на човешките ресурси" на стойност 469 715 лева.

 Проектът е насочен към хора с увреждания и техните семейства, възрастни над 65 години с ограничения или в невъзможност за самообслужване и безработни в трудоспособна възраст, регистрирани в Бюрата по труда.

Целта на проекта е подобряване качеството на живот и достъпа до услуги за социално включване на потребителите от целевата група, като се планира връщане на пазара на труда на лицата, полагащи, в момента грижи за своите близки.

По проекта ще бъдат предоставени почасови услуги за лична помощ на нуждаещи се, помощ при извършване на комунално-битови дейности, подкрепа наа социалното включване и специализирани здравни услуги.

Проектът започва в началото на февруари с обявяването на прием на документи на желаещите да бъдат назначени в Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда и прием на заявления на кандидатите за потребители на почасовите услуги.

Предвижда се да бъдат назначени ръководител, социален работник, психолог и медицинско лице за функционирането на Центъра и 30 лични асистенти и домашни помощници за обслужване на нуждаещите се лица от община Лозница за срок от 18 месеца.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама