Паднали дървета и затворени пътища заради снега в Шуменско (снимки)

07:40, 17 яну 16 25 599 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Падналият обилен сняг през нощта събори клони и дървета и затвори пътища в Шумен и областта.

18 сигнала са получени от началото на снеговалежа до момента в полицията и пожарната в Шумен за паднали дървета и клони в града, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Екипи на пожарната са рязали и разчиствали паднали дървета по ул.“Съединение“ /до Базовото училище и Военното училище/, на ул.“Ивайло“, полученб е и сигнал за паднало дърво пред входа на електроразпределителното дружество на бул.“Плиска“. Сигнали за опасно надвиснали клони и паднали дървета са получени от ул.“Странджа“, „Лозенград“, в района на парк „Кьошкове“, пътя за село Васил Друмев.

Има затиснати автомобили от паднали дървета на ул.“Кирил и Методий“, „Цар Освободител“, Патлейна“, „Съединение“ и в Тракийски квартал.

Преди минути е получен сигнал от живущи в блок на ул.“Лозенград“ 1, които съобщили, че  орех е изкоренен и клоните на дървото са се подпрели в блока.

Няма получени сигнали за бедстващи и не са били евакуирани  хора. Снощи чрез телефон 112 водач на прицеп се е свързал с дежурния в пожарната и е съобщил, че е закъсал на ул.“Софийско шосе“. Не е искал да бъде евакуиран, а съдействие за изтегляне. Сигналът е предаден на дежурния в общината, откъдето са изразили готовност да съдействат за разчистване на пътя в посочения участък.

Преди малко е получен сигнал от МБАЛ- Шумен, откъдето са съобщили за паднали дървета и клони в двора.

Заради снега са въведени редица ограничения на движението в областта. От Агенция пътна инфраструктура съобщиха, че в Ришки проход движението на МПС над 3.5 т. трябва да се извършва задължително с вериги, без ремаркета и полуремаркета, като напълно се ограничава движението на тежкотоварни автомобили над 12 т в прохода и в цялата област.

Ограничено е движението за всички МПС на пътя Шумен-Каспичан -Добрич и по третокласната пътна мрежа. Пътят Русе – Шумен на територията на Разградска област е временно затворен за движение заради необходимост от почистване на настилката. 

Пътят за Новосел и пътят за Лозево през квартал “Боян Българанов” са затворени заради опасно надвиснали клони и опасност от падащи дървета.

От три часа през нощта ОП “Паркинги, гаражи и благоустройство” и машините на Титан БКС работят по районите си и почистват улиците и булевардите в Шумен,  съобщиха от пресцентъра наобщинската администрация.

Машините на фирма Барс работят в момента по общинската пътна мрежа в направленията село Васил Друмев – Друмево, Царев брод – Велино, Шумен – Черенча от разклона на главния път за Търговище, Шумен – Салманово през Мараш, Салманово – Радко Димитриево, Дибич – село Илия Блъсково.

От общината предупредиха за опасността от падане на клони и цели дървета и се обръщат с молба към гражданите да не предприемат пътувания в града и извън Шумен поради създалата се сложна зимна обстановка.

Пътните полицаи съветват шофьорите да тръгват на път с подготвени за зимни условия автомобили, оборудвани с вериги, заредени с гориво, вода и зареден GSM.

Водачите на МПС трябва да спазват дистанция, да шофират с повишено внимание и според указанията на контролните органи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама