България ще е партньор на „Зелена седмица“ в Берлин през 2018 г.

23:25, 16 яну 16 25 634 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Страната ни ще бъде партньор на международното специализирано изложение за земеделие, храни и градинарство „Зелена седмица“ в Берлин през 2018 г. Това съобщи зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев, който води нашата делегация на панаира тази година, цитиран от БТА.

България ще ползва през 2018 г. мотото и логото на „Зелена седмица“, което по думите на Грудев е високо признание за страната ни по отношение на хранителните стоки, туризма и други области. Нашето партньорство във форума съвпада с председателството на Европейския съюз, което ще поемем през втората половина на 2018 г.

Тазгодишното ни участие беше под мотото „Да вдигнем качествено нивото на българските продукти, за да станат те разпознаваеми на чужди пазари“. Целта е българските производители да стъпят на европейските и на световните пазари освен да промотираме продукти.

Грудев вече е договорил на среща с представители на големите търговски вериги в Германия седмица на българските храни през месец април 2016 г. На немския пазар ще предлагаме предимно плодове и зеленчуци, мляко и млечни продукти, вино, български розови продукти, както и местни деликатеси със защитено географско наименование.

Постигнато е споразумение с Китай за износ на големи количества българско мляко и млечни продукти, каза зам.-министърът, като подчерта, че основната ни амбиция е завоюването на трети пазари.

В Берлин той е имал срещи с представители на големите кооперативи на земеделски организации, на които са се споразумели за обучителни семинари. През лятото ще бъдат изпратени представители на българските браншови организации в Германия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама