От турското посолство „страхували” ДПС-депутати

22:29, 16 яну 16 / Политика 25 676 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Говорих с колеги от ДПС в парламента. Натискът върху тях да подкрепят Местан от страна на турското посолство и консулствата в Пловдив и Бургас е бил ужасен. Със заплахи, "страхуване" и пълна безпардонност. Това написа във Фейсбук профила си независимият депутат Георги Кадиев. След изключването на екслидера Лютви Местан от партията също обявиха, че им е оказван натиск да изберат неговата страна.

Местан пък след изненадващото сваляне на охраната му отиде в турското посолство. На турския посланик пък беше връчена нота, за която по-рано днес външният министър Даниел Митов не даде много подробности. Той само обясни, че "не е резултат само от предпразнични вълнения, а от редица на брой понтарупали се възприятия в българското общество, със сигурност не без основание, че турският посланик на моменти, може би, излиза от предписанията на Виенската конвенция дипломатическите отношения".

Според Кадиев тази реакция на Външно министерство е подигравка. „Изпратило протестна нота, а министър Митов казва, че "турският посланик на моменти, може би, излиза от предписанията на Виенската конвенция дипломатическите отношения" На моменти? Може би?”, цитира той.

„Вместо да си заравя главата в пясъка, правителството трябва да извърши незабавна проверка и да установи:

- кои депутати са били заплашвани?

- с какво?

- от КОГО точно са отправяни заплахите? Въз основа на получената информация да екстрадира виновните лица. Дори и да са посланик и консули. Не е толкова сложно”, завършва депутатът.

За изгонване на турския посланик вече се обявиха и националистически формации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама