Спират ТИР-овете по магистралите, в столицата няма затворени пътища

21:53, 16 яну 16 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На територията на София няма затворени пътища. Това съобщи за София Topnovini.bg началникът на отдел „Пътна полиция” към СДВР комисар Тенчо Тенев.

„Започваме да отбиваме и да спираме товарните автомобили по автомагистрала „Тракия”,уточни комисар Тенев. По думите му пътно-транспортната обстановка е усложена не само в посока Пловдив, но и към Благоевград.

Той призова водачите на автомобили да избягват пътувания, тъй като след около два часа се очаква още по-усложнена пътна обстановка. „В момента чистим бул. „Цариградско шосе” с полицейски автомобили отзад. Шофьорите трябва да карат много бавно и внимателно”, подчерта още шефът на „Пътна полиция” в София.

От Агенция „Пътна инфраструктура” съобщиха, че временно се ограничава движението на товарни автомобили над 10 тона в двете посоки и по автомагистрала „Люлин“ на територията на област София и област Перник.

Същото ограничение е въведено и за магистрала „Хемус” между София и Ботевград и на път I-4 Плевен-София и път I-3 Велико Търново-София, област Ловеч. 

От пътната агенция призовават шофьорите да карат внимателно, със скорост, съобразена с метеорологичните условия и да не предприемат рискови изпреварвания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама