Нахъсани протестъри блокираха булевард в Бургас, развяват нацистки символи (снимки)

19:41, 16 яну 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки бургазлии, представители на футболни агитки и националистически организации протестираха в Бургас в подкрепа на националното недоволство срещу безобразията в страната. Недоволните крещяха и сипеха вулгаризми и ругатни срещу управляващите, като в същото време развяваха знаме, изобразяващо железния орел на Хитлер, разни други нацистки символи и гордо скандираха „Българи юнаци!“ Протестът беше охраняван от полицаи с кучета, за да бъде избегната ескалация на напрежението.

Групата от протестиращи блокира за кратко пешеходната пътека под БСУ на бул. „Сан Стефано“, след което дружно се отправи по централната улица „Александровска“ и стигна до сградата на Община Бургас, конвоирана от сериозен брой служители на реда.

„Вижте какво става в държавата ни, тя загива. Няма охрана, няма образование, здравеопазване. Просто нещата излизат извън контрол и това е в ущърб на българския народ. Нещата с мигрантската вълна също са много сериозни и те рефлектират върху нас. Това, което се случва в Германия, ще стане и тук, просто е въпрос на време. Трябва да се вземат адекватни мерки“, каза пред Topnovini.bg Стефан Петров, който е част от Организацията за закрила на българските граждани (ОЗБГ), придобила обществена популярност в морския град покрай националистическите си идеи.

Според Стефан, по известен като Машината, случващото се в България само през последните няколко дни е сериозна индикация за крещяща нужда от промяна по върховете на властта. Той даде за пример зверския побой над поморийския журналист и загиналото момче във Враца, чиято смърт скандализира цялото българско общество.

„Това е недопустимо. Нападателите, които са извършили този жесток побой, трябва да понесат цялата тежест на закона. На България са нужни повече хора като Стоян Тончев, които да показват истината, а не да се страхуват. Адмирации за него. А пък за случая със загиналото момче във Враца мога да кажа, че ако нямаше обществен натиск, нещата щяха да се развият по съвсем друг начин“, бе категоричен Стефан.

Протестът в Бургас мина под мотото: „Ако не ни виждате, ще ни чуете!” Инициативата се организира в социалната мрежа Facebook и трябваше да обхване около 20 града в цялата страна.

Сред основните искания са адекватното отношение на властта към пенсионерите, майките, децата, бедните, гладните, безработните, болните, хората в неравностойно положение, цените на тока, винетките, горивата, лекарствата, бежанците, охраната и лустрация на всички, участвали в политиката до този момент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама