Пътищата в Шуменско се чистят и обработват против заледяване

18:50, 16 яну 16 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Снеговалеж има на цялата територия на област Шумен. Снегопочистващи машини разчистват пътищата и където е необходимо, обработват асфалта против заледяване, съобщиха от Областно пътно управление. В зависимост от условията и участъците се ползва луга, сол или химически препарати.

Около 30 машини разчистват шосетата в областта, към момента няма въведени ограничения за движение.

В Шумен машини хвърляха луга по улиците с цел да се предотврати заледяване на пътното платно заради очакваните отрицателни температури през нощта.

От Агенция пътна инфраструктура (АПИ) съобщиха, че автомагистрала „Хемус“ е проходима при зимни условия в участъците, поддържани от „Автомагистрали“ ЕАД.

От АПИ призовава шофьорите да карат внимателно, със скорост, съобразена с метеорологичните условия и да не предприемат рискови изпреварвания.

Прогнозата за утре на Националния институт по метеорология и хидрология е за увеличаване на снеговалежите, а във високопланинските проходи, Добруджа и Лудогорието са възможни виелици и образуване на преспи. Код оранжев за опасно време е определен утре за областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян. Жълт код за потенциално опасно време е за 11 области - Видин, Враца, Монтана, София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Силистра, Добрич, Варна и Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама