Мирела и Пресияна от Русе покоряват международни върхове от 9 години насам

18:22, 16 яну 16 / Култура 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две момичета от Русе покоряват редица международни конкурси през последните години. Това са сестрите Пресияна и Мирела.

Всичко започва преди 9 години донякъде случайно, сподели пред Topnovini.bg майка им Лиляна Димитрова.

За да бъде приета в първи клас в СОУ "Христо Ботев" по-голямата Мирела, е било необходимо да се посочат различни профили и така наред с чуждите езици, родителите й са решили да включат и изкуство. Оказало се е обаче, че трябва да положи и съответния изпит. Тогава всички остават удивени от нейния глас. Това е било изненада дори и за родителите й, които до този момент не са я чували да пее.

Така тя започва в детска вокална група "Слънце". По-малката сестра - Пресияна, влиза в групата покрай кака си. Постепенно двете се утвърждават като солистки и талантът им започва да печели все по-голямо признание от доказани специалисти.

В момента те се готвят под ръководството на един от най-добрите вокални педагози у нас Аделина Колева от Горна Оряховица, която буквално е произвела и шлифовала редица певци, голяма част от които са победители в различните телевизионни формати.

Наградите за двете сестри от Русе пък стават все повече и все по-престижни. Печелят редица родни и международни конкурси, като са заслужили най-големите отличия - "Гран при" от прояви в Румъния, Русия, Унгария, Беларус, Турция, Молдова и др.

14-годишната Пресияна вече може да се похвали с "Гран при" и от телевизионния формат "Славянски базар", което печели в конкуренция на деца на различна възраст от Русия, Беларус и Украйна. Наградата й е връчена от министъра на културата на Беларус. Предстои за нея да бъде продуцирана песен с украинска поп група.

16-годишната Мирела също буквално отвява конкуренцията при всички участия в кункурси в Румъния, Русия, Турция, Казахстан. Тя печели и награда за най-добър изпълнител на "Пирин фолк 2015".

В Италия пък наред с признанието и наградите, които също са заслужили двете сестри са впечатлили и местния композитор Франческо Колосанто, който е член на Управителния борд на Световната федерация на фестивали и артисти. В тази връзка той е написал специално за тях две песни, които вече са записани в студио до Неапол.

Оказва се, че всичко това не се отразява на образованието, дори напротив. Сега Пресияна и Мирела учат в СОУ за европейски езици "Свети Константин - Кирил Философ", като миналата учебна година са завършили с отлични оценки.

Съвсем естествено двете сестри имат своите любимки, като си мечтаят да стигнат нивото на Адел, Селин Дион, Лара Фабиан, както и на някои от звездите на испанската и португалска музика, по която се увличат.

"С тези темпове на развитие, това не е изключено", категорични са оценките, които не спират да дават специалистите и престижните участия, за които постоянно получават покани 14-годишната Пресияна и 16-годишната Мирела от Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама