Смърт на свидетел отложи дело срещу пощальон - обирджия

17:22, 16 яну 16 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районен съд - Гоце Делчев отложи делото срещу пощальона Светлозар Юсев, обвинен в кражба на пенсии на над 40 души от сатовчанските села Крибул, Осина и Фъргово. Причината - смърт на възрастна жена, която била  "ужилена" от Юсев и призована да даде показания.

Пощенският служител стана скандално известен в края на месец май 2014 година когато стана ясно, че е присвоил парите на възрастните хора и се укрил. Няколко дни преди това той отишъл в Крибул и обещал да им ги донесе до всички до стотинка. След това нямало ни вест, ни кост от него.

Освен пенсиите, Юсев прибирал и парите, които хората му давали, за да плати таксите им за ток и вода. Ужилените от пощаджията разказаха, получили писма от ЧЕЗ. В тях имало предупреждение, че ще им спрат услугата ако не платят.

Тогава ръководството на "Български пощи" извърши проверка на пощенските станции в Гоце Делчев и Сатовча. Установена бе липсата на 4 000 лева.

Следващото заседание по делото е насрочено за 26 януари.

Припомняме, че това не е единствения подобен случай в региона. През 2008 година шефът на пощата в село Кочан Цанко Чанталиев присвои 30 000 лева от пенсиите на своите съселяни. Същото направи години по-късно и колегата му от Годешево. Тримата скандални пощенски служители са уволнени, а на Чанталиев вече е постановена и присъда "лишаване от свобода".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама