Стотина шофьори протестираха на магистрала "Хемус" край Варна (видео)

17:16, 16 яну 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотина коли подкрепиха във Варна националния протест срещу безобразията в България. В уреченото време гражданите се събраха на паркинга пред "Метро", след което поеха към автомагистрала "Хемус".

На аутобана колите се движеха в две колони, с бавна скорост, а водачите им надуваха клаксоните. През това време униформен в патрулен автомобил записваше с видеокамера регистрационните номера на автомобилите.

До блокада в буквален смисъл не се стигна, защото аварийната лента бе свободна за движение и бързащите можеха да заобиколят пъплещите на втора предавка коли. За да не попаднат другите участници в задръстването, полицейски екипи затвориха движението и пренасочиха трафика по стария път за София. Така магистралата се оказа временно недостъпна.

И този протест, който е насочен срещу държавната мафия и корупцията на всички нива, не се размина без опити за политическа употреба. С цялата си наглост общинската съветничка от БСП Милена Георгиева се представи пред медиите за протестираща гражданка и започна да критикува властта и модела на управление – очевидно заобикаляйки факта, че Столетницата също има голяма вина за провала на българския преход. 

Сред участващите в демонстрацията автомобили се открояваше и джип на Съюза на българските командоси, забеляза репортер на Topnovini.bg.

"Нашата търпимост е основният проблем на България. Не сме единни и чакаме Левски да се прероди и да дойде да ни оправи. Никой не иска да поеме отговорност и никой не разбира, че ние сме отговорността!", заяви участничка в демонстрацията на магистрала "Хемус".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама