Обвинените за убийството на Тодор все пак имали забрана да напускат страната

17:04, 16 яну 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Часове, след като говорителят на Окръжния съд във Враца обяви преди медии, че братята Иван и Десислав Дамянови, обвинени за усбийството на 18-годишния Тодор, нямат забрана да напускат страната, от Окръжна прокуратура-Враца я опровергаха.

От обвинението в града твърдят, че още след произнасянето на Окръжния съд във Враца късно снощи, с което искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" не бе уважено, същия ден прокуратурата във Враца е наложила забраната. Вчера, съдът реши братята Иван и Десислав Дамянови да бъдат под домашен арест, но протестиращите пред Съдебната палата в северозападния град не бяха съгласни с наложената мярка. Това от своя страна предизвика нови протести. 

Уведомени са компетентните органи на МВР, като им е разпоредено да не допускат излизането на обвиняемите от страната без разрешение на прокурора, се казва в съобщението.

От там обясняват още, че налагането на забраната се извършило след определянето на различна от поисканата от прокурора мярка за неотклонение, тъй като преди това, поради задържането им, такава мярка не била необходима.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама