Безплатен майсторски клас ще прави Веселина Кацарова в Стара Загора

17:08, 16 яну 16 / Култура 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Световната оперна прима Веселина Кацарова, развълнувана от невероятното посрещане на съгражданите си и впечатлена от пееето на млади талатни, обеща да направи безплатен майсторски   крас в Стара Загора.

Мецосопрано №1 в света, посети за кратко родния си град след соловия си рецитал в столичната зала „България". След като се видя с роднините си, тя  събра и своите почитатели на откровен разговор, прекъсван с прекрасни изпълнения на млади таланти.

За финал самата оперна прима зарадва присъстващите с изпълнение на барокова ария на Хендел. Тя доколкова хареса младите изпълнители, че съвсем спонтанно пред пълното с нейни почитатели  фоайе на Старозагорската опера, започна да им дава майсторски съвети как да овладеят изкуството на дишането и пеенето в цветове и емоции. 

"Няма такива гласове като тези на българските деца, имат такава чистота", призна Кацарова.  Тя дори се просълзи от срещата с талантливите младежи и обеща да направи всичко възможно да направи майсторски клас вбъдеще, при това безплатен за български таланти. 

 „В България се вълнувам най-много, защото се притеснявам да не разочаровам публиката” сподели примата, а присъствали на репетициите й в София,  разказаха как оркестър и хор при всяко изпълнение я аплодирали на крака.

На младите певци Кацарова поръча да не се отказват от музиката въпреки трудностите и проблемите в България. "На много лесно се свиква, но с малко е трудно да живееш. Това те прави силен, използвайте го", поръча старозагорката на своите наследници на сцената. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама