Протестиращи блокираха магистрала "Хемус" край Шумен

16:52, 16 яну 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протестиращи блокираха за 15 минути движението в двете ленти на магистрала „Хемус” край пътен възел „Белокопитово” в днес около 16.30.

Около 20-тина шуменците се включиха в "Националния протест за промяна на статуквото". Те се събраха на паркинга на затворения Пени маркет в кв. „Боян Българанов”, след което с коли се отправиха извън града, за да спрат демонстративно движението по пътната артерия Варна-София.

„Писна ми да мълча. Постоянно нещо в тази държава се променя задкулисно”, каза един от шуменците, излезли да покажат своето недоволство, Милен Русев. Мъжът допълни, че е най-възмутен от цената на винетките.

„Разликата в цените на горивата в Шумен и Варна, ниските заплати, високите сметки. Нещата са много”, изрази своето недоволство Ивелина Неделчева.

‘Имам син и искам той да остане да учи и живее в България. С 400 лв. как да стане това”, каза тя и допълни, че иска тотална промяна в управлението на държавата.

 излязоха от града и блокираха за 15 минути двете платна на магистрала „Хемус” край пътен възел Белокопитово.

Колите, които поеха към магистралата, излязоха в колона от Шумен. На ‘Хемус” протестиращите блокираха с автомобили платното в посока Варна, а с жива верига преградиха движението към Шумен.

Стигна се и до пререкания с някои от шофьорите, но сериозни конфликти нямаше.

"Националния протест за промяна на статуквото" бе организиран  изцяло в социалната мрежа Фейсбук, а в него се включиха около 20 български града.

Главен инициатор е страницата "Национален Протест срещу безобразията в България", за която се твърди, че е създадена "в памет на всички загинали от безхаберията и безобразията на политиците в България" без да се издава особена конкретика за хората, които стоят зад нея по места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама