Явно сме само критично нищожество в безсъзнание, заявиха 10-ината от "Националния протест за промяна на статуквото" в Русе (снимки)

16:48, 16 яну 16 25 180 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Едва десетина русенци се включиха в "Националния протест за промяна на статуквото", който се проведе в района на Граничния контролно-пропускателен пункт "Дунав мост" при Русе.

Оказа се, че заявилите присъствие в организираната в социалната мрежа фейсбук проява за крайдунавския град са няколко хиляди, в няколко "събития" и групи там.

Както вече съобщихме, протестът даваше заявка във фейсбук да блокира близо 20 възлови пътища и райони на страната, включително и ГКПП "Дунав мост".

Вместо това към първоначално обявеният час - 16 ч. днес на импровизирания паркинг до Дунав мост имаше едва 3-4 човека с 3 автомобила. Малко по-късно към тях се присъединиха още няколко, като някои от тях се оказа, че са дошли за протест срещу високите цени на винетките. Въпеки това бройката им едва достигна тази на присъстващите на събитието медии.

"Килограм и 24 е нужната уранова маса, за да стане атомна бомба. Ако е килограм и 23 няма да стане нищо. Това означава критична маса. А ние тук сме критично нищожество. Нашата съвест обаче е чиста. Ни сме тук. Тези, които си стоят вкъщи пред телевизора, пред интернет или в кръчмата, утре ще си платят тока, винетката, утре и тях арабите, както в Кьолн, ще ги употребят по тяхному, утре същите те ще плачат. Може и да са от онези, които на Ботев не са му давали вода и хляб и са се заключвали, след като е слязъл от "Радецки" при Козлодуй. Явно няма съзнание и България и всички в нея са в безсъзнание", споделиха някои от протестиращите.

Те добавиха, че не изключват хора да са решили да не излизат на протест и от страх.

"Никой не ни чува и затова излязохме да ни видят. Явно обаче сме прекалено малко хората, които се престрашиха да излязат. Може и да е заради времето", пък сподели жена дошла с количката с детето си,която добави, че не е доволна от социалното осигуряване за майки и заплатите в България.

Въпреки че всъщност нямаше формално разрешение за протеста, малко след 16:30 ч. присъстващите направиха почетна обиколка на кръговото кръстовище до ГКПП-то и се разотиваха.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама