Протестът срещу статуквото блокира „Орлов мост“ (обновена)

16:33, 16 яну 16 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Между 20-30 души от протеста срещу статуквото блокираха движението на „Орлов мост“ в София. То беше пуснато за кратко, но отново е затворено за малко повече от час.

Протестиращите успяха да предизвикат сериозно задръстване по булеварда. Пропускаха линейки, но не и колите на градския транспорт. Полицията пренасочваше автомобилите по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и локалното на бул. "Цариградско шосе" в посока центъра. 

Протестът е срещу неадекватното отношение на властта към пенсионерите, майките, децата, бедните ,гладните, безработните, болните, хората в неравностойно положение, цените на тока, винетките, горивата , лекарствата, бежанците и не на последно място охраната поверена на южната ни съседка.

Четири са основните искания за промяна на протестиращите: смяна на формата на управление в България - незабавно; управление без партии; лустрация на всички, участвали в политиката до този момент и мафията вън от България.

Мотото на протеста е: "Не искате да ни чуете.Тогава ще ни видите!".

Според протестиращите, това е "последният шанс, който дават на облечените във власт родоотстъпници, да се оттеглят мирно".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама