Утре в Пловдив код "оранжев" за опасно време

15:45, 16 яну 16 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Код "оранжев" за опасно време е определен утре за областите Пловдив, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". От там предупреждават шофьорите, на които в неделя им предстои пътуване, че е необходимо да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия.

Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология е за увеличаване на снеговалежите, а във високопланинските проходи, Добруджа и Лудогорието са възможни виелици и образуване на преспи. "Жълт" код за потенциално опасно време е за 11 области - Видин, Враца, Монтана, София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Силистра, Добрич, Варна и Бургас.

Необходимо е шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки дистанция и указанията на контролните органи. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори, апелират от пътната агенция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама