Куклен се готви за очаквания обилен снеговалеж

15:24, 16 яну 16 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проверка на техниката за готовността за обилния снеговалеж, който се очаква в неделя, разпореди кметът на Куклен Мария Белчева, съобщиха от администрацията.

4 машини са осигурени за почистването на самия Куклен, както и 12 работници. Допълнителна техника има за селата на Общината.

"Направили сме разпределение на машините за снегопочистване, за да се обхване бързо западната и източната част на Куклен и обработването на пътищата със сол и пясък", обясни кметът Мария Белчева.

Почистването ще се извършва приоритетно. Първо ще се работи по главните пътища и районите около Бърза помощ, спирките, детските и учебни заведения. После ще се влиза и в по-малките улици.

Снегопочистващи фирми ще отговарят за поддържането на пътищата в планинските села на Община Куклен – Добралък, Яврово, Руен, Гълъбово и Цар Калоян. Вече са разпределени чували със сол и пясък за обработване на тротоарите, с кметските наместници се държи денонощна връзка за ситуацията на място.  

„За първи път се осигурява снегопочистване и на вътрешните улици в малките села. В предишните години това не се е правило”, заяви заместник-кметът на Община Куклен Христо Божинов.

Другите проблемни райони са около хижите Копривките и Студенец. Там има разположена 18-тонна машина, която може да започне да пробива и рине снега във всеки един момент.  

"За два месеца направихме организация, която не се е правила. Имало е  ангажимент за чистене само за главния път и централната част, а  вътрешните улици и тези в селата не са чистени от сняг", добави още заместник-кметът Божинов.

От общината отбелязват, че има и график за снегопочистване на улиците с голям наклон в Куклен, през които преди снегорини не са минавали. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама