Столична община побърза да се похвали за почистените пътища

15:09, 16 яну 16 25 605 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Само няколко часа, след като заваля като снегът в столицата, общината побърза да се похвали, че няма сериозни проблеми заради лошите метеорологични условия. От там свикаха спешна пресконференция навън пред сградата на "Московска" 33, предаде репортер на София Topnovini.bg.

„В момента обстановката в София е нормална при зимни условия. Фирмите, които отговарят за почистването на уличната мрежа, са създали организация от вчера, като са били на терен, когато е започнал снеговалежа през нощта“, каза зам.-кметът на София Мария Бояджийска.

Тя увери, че са обработени всички булеварди, по които се движи градският транспорт, както и улиците с обществена значимост. По нейните думи в южните склонове на Витоша все още продължава работата по обработките заради снеговалежа.

„В планината към хижа „Алеко“ имаше частично спрян достъп, но в момента няма информация за затруднено преминаване“, допълни Бояджийска. По отношение на кварталите, които се намират във Витошката яка, има специална организация, включително за пътищата, които свързват селата Бистрица и Железница. Столичната община поддържа и пътя за Самоков", отбеляза зам.-кметът.

Общината има пълна координация с Агенция „Пътна инфраструктура“, ЧЕЗ, „Топлофикация“, „Пътна полиция“ и пожарната за създаване на необходимата организация при засилване на снеговалежите. Почистващите фирми са в готовност да работят и през тази нощ, когато се очакват по-обилни снежни навявания, каза още тя.

Бояджийска повтори информацията и за електрозахранването, с което не е имало проблеми в столицата. Тази сутрин е било прекъснато електричеството в с. Бистрица, но проблемът е отстранен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама