Нови оплаквания за ул. "Горски пътник", ще е готова през пролетта (снимки)

14:31, 16 яну 16 25 506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През пролетта на тази година ще се извърши основният ремонт на останалата част на ул. „Горски пътник“ от детската градина до ул. „Богатица“. Преасфалтирането е отложено заради забавяне на графика на „Топлофикация“. Това казаха пред София Topnovini.bg от Столичната община – район „Лозенец“ след сигнал на наши читатели, че кметът на района Любомир Дреков не отговаря на техните запитвания във Фейсбук или на подадените от тях жалби към общината относно улицата, на която живеят.

„Улицата буквално има едни около 300 м, които са невъзможни за минаване с нормален лек автомобил. Мръсотията и праха са невъзможни. Това е само на 100 м от хотел „Маринела“ (бившият „Кемпински“)“, казаха разгневени граждани пред София Topnovini.bg.

От общината коментираха, че подмяната на топлопровода е нямало как да започне късната есен или зимата, защото това би означавало улицата да е разкопана цяла година. Те уточниха, че на гражданите е отговорено, че участъкът от улицата е консервиран до пролетта на 2016 г. и няма как да се положи асфалт до тогава. Новоасфалтираният участък няма да търпи промени, допълниха от район „Лозенец“.

Още миналата година от общината заявиха пред София Topnovini.bg, че участъкът от детската градина до ул. „Богатица“ ще бъде ремонтиран чак 2016 г., като до тогава ще бъдат само пренаредени паветата там.

След наша проверка на улицата, забелязахме, че на места паветата са покрити изцяло с пясък. Имаше и счупени шахти на новоасфалтираните тротоари. Но тротоарите са в добро състояние и проходими, отбеляза млада майка, разхождаща детето си с количка. Единственият проблем за нея беше, че поради липса на паркоместа, хората паркират автомобилите си там, където е отредено за пешеходци.

„В целия квартал няма тротоари или те са разрушени, улиците са под всякаква критика. Подмятат се зарязани плочки и строителни отпадъци.Уличното осветление масово липсва. Това е не само в горната част на "Лозенец", но и в долната“, каза жена, живееща на ул. „Горски пътник“.

След нейното оплакване относно липсващо на места улично осветление в квартала, от общината ни отговориха, че при получен сигнал до тях, той бива незабавно препратен за отстраняване на проблемите към „Улично осветление“ ЕАД. Това е фирмата, която отговаря за поддръжката на цялата мрежа от осветление на територията на Столичната община.

„Къде в нормалния свят в един от най-централните ти квартали, в близост до големи хотели и бизнес сгради зарязваш недовършен ремонт за половин година, чакаш да свърши зимата, за да може през лятото пак да се вдигне цялата улица и пак хората да не могат да си паркират пред блоковете и да си отварят прозорците“, коментира един от живеещите там. Той допълни, че при забавянето на „Топлофикация“ заради многото ремонти, е трябвало да се направи една експертна оценка преди това.

Припомняме, че след като през месец ноември ремонтът от бул. „Черни връх“ до детската градина "Веселушка" приключи, резултатът от него е преасфалтирана улица с павета от едната страна и асфалтирани тротоари. Междувременно недоволството на местните по изпълнението на ремонта не стихна.

Изпълнението на проекта започна на 20 август 2015 г. и трябваше да бъде завършено за 48 дни, но се забави. Фирмата изпълнител е "ИСА 2000" ЕООД, а възложител е Столичната община.

София Topnovini.bg ще продължи да следи случая с довършителните ремонтни дейности на ул. „Горски пътник“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама