Спокойно време и положителни температури през първата половина на 16.01. в Русе

14:32, 16 яну 16 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спокойно време с положителни температури и малко дъжд характеризира днешния 16 януари до към 14 ч., научи Topnovini.bg.

Валежите достигат едва 1.3 литра на квадратен метър. Най-студено пък е било около 8 ч. тази сутрин - плюс 2 градуса. Между 11 и 14 ч. температурата дори е стигнала 3.7 градуса над нулата. Предстои обаче застудяване, увериха за Topnovini.bg дежурните хидрометеоролози.

Припомняме, че според прогнозите дъждът ще премине в сняг. Очаква се това да доведе до образуване на снежна покривка, която до полунощ на 16-ти срещу 17-ти да достигне 10 см. Снеговалежите ще продължат и с очакваното усилване на вятъра, обстановката ще се усложнява.

Както вече съобщихме, поради това от Националния институт по метеорология и хидрология са обявили за днес жълт код за потенциално опасно време в Русенска и още 16 области, а в други 9 той е дори оранжев.

В тази връзка от Агенция "Пътна инфраструктура" предупреждават шофьорите, на които утре им предстои пътуване, да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия.

Междувременно от Енерго-про увериха, че още от вчера са в повишена готовност за отстраняване на последствията върху електроразпределителната мрежа при влошаване на атмосферните условия през почивните дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама