50 бона на месец си докарвало триото нелегални тютюнджии във Варна

13:58, 16 яну 16 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Високотехнологичен цех за производство на тютюн е функционирал в частен имот в местността "Добрева чешма" край Варна. Фабриката под прикритие бе разбита преди седмица от полицаи, които арестуваха тримата нелегални производители.

Баща, син и техният помагач бяха спипани с 532 кг тютюн за 80 900 лева, който на място се подлагал на топлинна обработка и се нарязвал. Суровата стока пристигала от Югозападна България и била с много добро качество. Поръчките си триото получавало през интернет.

Всъщност, криминално проявеният и осъждан А.Б., на 49 години, 18-годишният му син с инициали Д. Б. и техен 28-годишен съучастник са от Благоевградския край. Те са с временна адресна регистрация във Варна, а частния имот в "Добрева чешма" обитавали като наематели. На месец си докарвали по около 50 хил. лева чиста печалба, твърдят криминалисти.

Фабриката е работила повече от 6 месеца, но в МВР постъпил оперативен сигнал, като не се изключва възможността той да е дело конкуренцията под полицейски чадър. Тримата тютюнджии били следени продължително време, през което разследващите разкрили детайлно схемата им.

Пратките се доставяли от Варна до точка Б чрез куриерска фирма, като изпращачите били засечени посредством видеокамерите в нейните офиси.

След 24-часовия полицейски арест на триото не са наложени мерки за неотклонение "задържане под стража". Към момента Варненската районна прокуратура, която наблюдава досъдебното производство, все още не им е повдигнала обвинения.

Делото се води за престъпление по чл. 234, ал.1, от Наказателния кодекс, за което е предвидено наказание "лишаване от свобода" за срок от една до шест години и глоба до 10-кратния размер на пазарната цена на предмета на престъплението, както и лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама